3 hónapja indult elindult egy egyedülálló civil kezdeményezés, az Államidomár Blog.

Jelentjük, van értelme :) 3 hónap nem nagy idő, és következtetések levonásához egyenesen kevés, de benyomásaink azért már vannak. Tehát: a.) még kevesek emelik fel a szavukat, ha elégedetlenek egy önkormányzati/állami szolgáltatással b.) nem könnyű kinyomozni, ki az Illetékes c.) de aki reklamál, az jó eséllyel legalább választ kap, sőt, nem ritka, hogy érdemi eredményt érhet el.

Mi történt eddig?
- BKV: Bérletbemutatási mizéria - BKV-tól überkorrekt válasz és elnézéskérés, bérletbemutatási díj visszatérítés és bírságolási szabályzat változtatás. Ötös!
- Újbuda önkorm: Nincs ivókút, de van dohányzás a kerületi játszótéren - 3 nap alatt válasz, hogy lesz válasz, majd az érdemi válasz, hogy lesz ivókút és dohányzás betiltása.Ötös!
- Zugló önkorm: Mitől pusztulnak és miért pusztítják a zuglói platánokat? - 2 hónapba telt, de személyesen a polgármester aláírásával részletes, korrekt magyarázat. Négyes.
- XVI. ker. önkorm: Orvosi rendelés számítógép nélkül - telefon az alpolgármestertől, hogy nem önkormányzati az ügy, mivel magánpraxis, de a doktornő már elgondolkodott a megoldáson. Alpolgmesternek ötös, doktornő még javíthat :)
- Újbuda önkorm:
Életveszélyes játékok az óvódában - "elveszett az e-mail", de közben apuka megjavította az önkormányzati Gamesz helyett. Apukának ötös!
- Főpolgmesteri hivatal + Zugló:
Miért nem vigyázzák őrök a felújított kreszparkot? - nincs válasz

Úgyhogy köszönjük az eddig beküldőknek, és mindenkit bíztatunk, küldjétek a panaszleveleket, és el ne feledjétek beleírni az "Államidomár Klauzulát!".
 

A bejegyzés trackback címe:

https://allamidomar.blog.hu/api/trackback/id/tr831390055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2009.09.25. 21:24:54

Gratulálok a BKV-s sikerhez, ez még a BKV Figyelőnek sem sikerült :D

SPQR300 2009.10.21. 01:41:49

Megszűnt a blog vagy mi? Ezer éve nem volt új post.
süti beállítások módosítása