Eszter a zuglói platánfák pusztulását és pusztitását nézte szomorúan, de tollat ragadott. Egy rejtélyesnek tűnő titkos tanulmányra is rákérdez. Várjuk együtt a választ! 

 Dátum: 2009. május 14., csütörtök, 17:51:37
Feladó:#### Eszter
Címzett:hivatal@zuglo.hu
Másolat: fokert@fokert.hu

Tárgy: Fwd: információ kérése az Abonyi utca platánfáival kapcsolatban

Tisztelt Weinek Leonárd Polgármester úr, Tisztelt Kocsis László Vezérigazgató úr!
 
Évek óta Zuglóban lakunk, édesanyám az Izsó utcában, mi az Abonyi utcában. Az Abonyi utca ékessége a 100 éves platánsor. Pusztulásuk, pusztításuk kb. 5 évvel ezelőtt kezdődött amikor az utca jelentős részén (több mint 2 évig elhúzodva) történt csatornázás során kiásott mély árkok következtében a gyökerek megsérültek és tucatnyi fa elpusztult, még több megsérült.
 
Tudomásom szerint a zuglói önkormányzat megrendelt egy tanulmányt amely alapján számos fát betegnek nyílvánítottak. Feltételezésem szerint a tanulmány következtetései alapján - a közelmúltban - daruskocsikról vágták le a (laikusnak teljesen egészségesnek tűnő) platánok főágait, illetve a fákat körülásták, gyökerüket elvágták.
 
Kérdéseim: A korábbi csatornaépítéskor történt pusztítás következtében történt-e felelősségrevonás? A megrendelt tanulmány nyilvános-e -- amennyiben nem miért, amennyiben igen, az hol érhető el?  A tanulmány következtetéseit mennyiben tartják megalapozottnak, bizonyos-e, hogy a szakértők minden fát megvizsgáltak? Megtörtént-e a fák tavaszi permetezése? Miért szükséges a főágak ilyen eltúlzott mértékűnek tűnő visszavágása? Tervezik-e és ha igen miképpen a fasor jövőbeni védelmét, óvását?
 
Bízom abban, hogy a helyzet megoldását Ön, mint a "köz szolgája", személyes prioritásának tekinti, és a lehető legrövidebb időn belül határozott, kézzel fogható intézkedések történnek. Így részemről az ügy megnyugtató rendezése érdekében további civil lépések megtétele nem válik szükségessé.
 
Kérem, hogy leírtakkal kapcsolatban megtett illetve tervezett intézkedéséről - reményeim szerint a 30 napos hivatali ügyintézési időt sem bevárva - személyesen adjon írásbeli tájékoztatást.
 
Jelzem, hogy levelemet eljuttattam az Államidomár Blognak is (allamidomar.blog.hu - Civil kurázsi a szolgáltató államért). Az Államidomár természetesen az Ön válaszának is teljes terjedelmében helyt ad.

Üdvözlettel:
#### Eszter

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allamidomar.blog.hu/api/trackback/id/tr341132403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nothing.at.all (törölt) 2009.06.17. 08:46:45

1. a fák sem élnek örökké, bármilyen meglepő
2. egyes fák különösen nem szeretik a nagyvárosi életet, a platán ilyen
3. ha egyszer ott a csatorna, ahol a fa, te milyen módszerrel építenéd a csatornát? netán bontsák fel az egész utcát és 3 méter mélyen, oldalról közelítsék meg?
4. "laikusnak teljesen egészségesnek tűnő" szóval röntgenszemed is van, hogy belelátsz, hogy korhad-e
5. ha rádőlne valakire egy viharban, akkor jönne ám csak a felháborodás, hogy miért nem vágták ki, plusz még akár börtönbe is zárnák a felelőst. te megkockáztatnád?
6 tanulmány? szerinted ilyen nehéz eldönteni, hogy egy 100 éves fa életveszélyes-e vagy sem?
Rákóczi téren is megmentettek sokmillióért a sötétzöldek pár platánt, hát pusztulnak is már ki. Érdemes volt.
Egyébként én is Zuglóban lakok, és a mi utcánkban is kivágták a fákat. De ültettek is helyette rögtön.
Ez van.
El kell fogadni, hogy nem élnek örökké a fák sem.

Kifordított kacagány 2009.06.17. 17:16:38

@nothing.at.all: ja, élettartamukat amúgy is jelentősen csökkenti a hozzád hasonló mentalitás

nothing.at.all (törölt) 2009.06.17. 22:49:19

@Kifordított kacagány:
milyen mentalitás?
én szennyezem a levegőt meg a földet, meg betonozom le az utcát?
süti beállítások módosítása