Ezt emailen kaptuk (allamidomarKUKACgmailPONTcom): Frankó Ágnes (igen, természetes, hogy csak engedélyével irjuk ki a nevét-a szerk.) örül, hogy a civilek végre felújitották a városligeti KRESZ pályát, de felháborodik, hogy hagyják lepusztulni. Jogos kérdései lendületesen záporoznak de logikusnak tűnő megoldást is ajánl. 

Tisztelt Demszky Gábor főpolgármester úr, Tisztelt Weinek Leonárd Polgármester úr!

A minap gyermekeimmel Budapest egyik legnagyobb közparkjában, a Városligetben tettünk sétát. Örömmel láttam , hogy nemrégiben, -ugyan nem önkormányzati pénzből, hanem civilek kezdeményezéséből- felújították a Közlekedési Múzeum előtt található  KRESZ tanpályát és az újra élvezhető formát öltött. Azt viszont már kevésbé nagy örömmel konstatáltam,hogy a táblák igen nagy részét graffiti csúfítja-, takarja el, némelyikük el van hajlítva, azaz lassan de láthatóan, hamarosan ismét az enyészeté lesz az egyébként igen hasznos és sokak által kedvelt parkrész.

Elgondolkodtam azon, hogy vajon mi vagy ki tartja vissza azt, hogy parkőr vigyázzon a Városliget értékeire. Ha kiszámolnánk mennyibe kerül az őr bére és mennyibe a károk helyreállítása vajon milyen szám jönne ki?

És egyáltalán. Mennyit és miért kell ennyit várni azért, hogy nekünk Budapestieknek is legyen egy olyan parkja, ami méltóképpen szerepelhetne a külföldi turisták útikönyvében. Miért nem lehet bekeríteni és éjszakára lezárni a területet? Meddig csúfítják még el a graffitis, tönkretett padok, betontömbök a parkot? Meddig kell még nézni szobor nélküli talapzatokat, az összetört járdákat, a hajléktalan tanyává változott házakat, amelyeknek eredeti funkcióját sem ismerem.

Irigyeljük London Hyde parkját és a franciák csodás kertjeit, amit őrök vigyáznak. Mert nem gondolom, hogy ott kevesebb huligán vagy hajléktalan élne, csak éppen van gazdája a parkoknak, van megfelelő hatáskörrel ellátott őr. Miért nem lehet a pozitív példát átvenni?  Minden évben reménykedem, hogy az aktuális polgármester kezébe veszi az ügyet és az egyik legfőbb látványosságunk, a Városliget és annak környéke olyan arculatot ölt, ami miatt nem kell pironkodni a hozzánk látogató külföldiek előtt.

Szeretném tudni, hogy napirenden van-e a Városliget rekonstrukciója, állagának megőrzése, fejlesztése. Ha igen mikorra lehet szemmel látható változásokat észlelni és mi lesz a garancia hogy a rá költött sok pénz nem vész kárba, azaz terveznek-e állagmegőrzést, más szóval parkőrök alkalmazását?

Bízom abban, hogy a helyzet megoldását Ön, mint a „köz szolgája”, személyes prioritásának tekinti, és a lehető legrövidebb időn belül határozott, kézzel fogható intézkedések történnek. Így részemről az ügy megnyugtató rendezése érdekében további civil lépések megtétele nem válik szükségessé.

Kérem, hogy leírtakkal kapcsolatban megtett illetve tervezett intézkedéséről – reményeim szerint a 30 napos hivatali ügyintézési időt sem bevárva – személyesen adjon írásbeli tájékoztatást.

Jelzem, hogy levelemet eljuttattam az Államidomár Blognak is (allamidomar.blog.hu - Civil kurázsi a szolgáltató államért). Az Államidomár természetesen az Ön válaszának is teljes terjedelmében helyt ad.
 
Üdvözlettel:
Frankó Ágnes

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allamidomar.blog.hu/api/trackback/id/tr831127446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bit Rot 2009.06.19. 09:22:17

Jogos a felvetés!

Ráadásul a "városligeti tó" kérdése is felvethető: HOL A TÓ, DEMSZKY?

Miért kell évek óta a betonteknő körül sétálni, ahol valaha tó volt? Mikor lesz megcsinálva?

Ubuntufan 2009.07.18. 20:45:03

Kedves Blogger!
Az általad felvett témák a kutyát sem érdeklik, talán abba kellene hagyni, kár a tárhelyért :)

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.07.20. 22:19:43

Kár ezért a blogért, én szerettem. Meghalt? :-(

Államidomár 2009.07.25. 12:45:33

@m e o w: nagyon jól esik, hogy hiányoztunk, el voltunk havazva mindenfélével, meg nyaralás is volt, de mától ismét rendszeresen frissül, sokat irtatok is szerencsére - csak igy tovább! üdv:idomár
süti beállítások módosítása