Elindultunk! Az első levél! (Postán kaptuk: 1631 Budapest, Pf. 200.) Farkas Henrietta (aki természetesen hozzájárult, hogy nevét megjelentessük - a szerk.!) a kerületi játszótérrel kapcsolatosan fordul választott polgármesteréhez. Levelében egy taktikus dicsérettel indit, majd bepanaszolja, hogy miért nincs működő ivókút és miért nem tiltják a dohányzást.

 

Hajdu László
polgármester

Bp. Főváros XV. Ker. Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal
Budapest
Bocskai u. 1-3.
    
Tisztelt Polgármester Úr!
    
Mint kerületi lakos és két kisgyermek anyukája a kerületi játszóterek kapcsán kérem segítségét.

A Szerencs utcai játszóteret nagyon szépen felújították, körbekerítették. Köszönöm az oda járó gyermekek és szüleik nevében is.

Azonban egy nagyon fontos dolog hiányzik erről a játszótérről, főleg ha figyelembe vesszük, hogy kettő, szintén bekerített betonos (foci)pálya is itt van. Ivóvíz, ivókút viszont sehol a közelben. Tudok olyan játszóteret a kerületben ahol van, - igaz sajnos nem sok helyen -  viszont szomorúan tapasztaltam az elmúlt nyáron, hogy elzárták azzal az indokkal, hogy pancsolnak a gyerekek.  

Elsősorban, mint lokálpatrióta a Szerencs utcai játszótér ivókút hiányának megoldásában kérem a segítségét, de ha ez össz. kerületi szinten játszóterenként meg lenne oldva, szerintem minden odajáró megelégedését szolgálná.

Tudomásom szerint több budapesti kerületi játszótéren megtiltották a dohányzást. Teljesen jogosan! Egy tábla kirakása szerintem a mi kerületünkben is ösztönzőleg hatna azokra, akik ezt nem tartották eddig evidensnek.

Bízom abban, hogy a helyzet megoldását Ön, mint a „köz szolgája”, személyes prioritásának tekinti, és a lehető legrövidebb időn belül határozott, kézzel fogható intézkedések történnek. Így részemről az ügy megnyugtató rendezése érdekében további civil lépések megtétele nem válik szükségessé.

Kérem, hogy a leírtakkal kapcsolatban megtett illetve tervezett intézkedéséről – reményeim szerint a 30 napos hivatali ügyintézési időt sem bevárva – személyesen adjon írásbeli tájékoztatást.

Jelzem, hogy levelemet eljuttattam az Államidomár Blognak is (allamidomar.blog.hu - Civil kurázsi a szolgáltató államért). Az Államidomár természetesen az Ön válaszának is teljes terjedelmében helyt ad.

Budapest, 2009. május 8.
    
Tisztelettel:
Farkas Henrietta

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allamidomar.blog.hu/api/trackback/id/tr501130466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása